Meer info over Chantal

Ik ben een rustige jongedame, en tegelijkertijd een enthousiaste docente.
Ik streef ernaar iedereen een fijn gevoel te geven tijdens alle activiteiten die ik begeleid.

Al zeer vroeg wist ik dat ik iets met dans en met kinderen wou doen. Als kind en tiener volgde ik wekelijks dansles. Ik heb enkele jaren meegedraaid in het wedstrijdcircuit hiphop.
Ik ben geboren in 1980 en stond vijf jaar voor de klas. Eén jaar in het reguliere onderwijs en vier jaar in het methode onderwijs. Ik heb dat met veel plezier en liefde gedaan, maar in 2006 heb ik beslist om uit het onderwijs te stappen en als zelfstandige dans- en yogadocente te starten. Ik ben nog elke dag dankbaar en blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Geen enkele dag voelt voor mij aan als ‘werkdag’.

Doorheen de jaren werd er een ruim aanbod van animatie, vorming en teambuilding activiteiten opgebouwd. En er komen er nog steeds bij, want mijn inspiratie geraakt niet uitgeput.

In 2005 kwam ik terecht bij de Vlaamse Eutonieschool, ik volgde een basiscursus en was meteen overtuigd van deze levensvisie en dit soort lichaamswerk. Ik was immers verlost van de eeuwige pijn die ik had door mijn scoliose.
Nog in diezelfde week informeerde ik naar de mogelijkheden om opgeleid te worden tot eutonie pedagoog. Van 2008 tot 2012 volgde ik de opleiding.
Deze opleiding heeft me als persoon verandert in die zin dat ik meer mezelf ben. En eutonie is voor mij een levenswijze en levensvisie geworden die een rode draad vormt doorheen mijn persoonlijk leven en doorheen de activiteiten die ik verzorg.

Ik ben:
leerkracht basisonderwijs
gediplomeerd (kinder)dans docente
gediplomeerd (kinder) yoga docente
gecertificeerd in de Veronica Sherborne pedagogie
gediplomeerd eutonie pedagoge VES
gecertificeerd aquagym docente
gecertificeerd drums fit docente

Wekelijks verzorg ik danslessen voor kinderen, yogilates voor volwassenen, fitmix voor volwasenen, drums fit voor volwassenen en aquagym voor volwassenen.
Op aanvraag verzorg ik wekelijks bijscholingen voor leerkrachten in het onderwijs,  workshops op sportdagen en evenementen, lessenreeksen yoga in de gevangenis.  Doorheen de jaren ruime ervaring opgebouwd met de doelgroep buitengewoon onderwijs en mentaal beperkte volwassenen.

Sinds begin 2021 heb ik me op een bijkomend terrein bijgeschoold en begeleid ik als gecertificeerd puppycoach en hondencoach (in opleiding) honden en hun baasjes om een betere connectie met elkaar te vinden. Onze honden worden opgeleid tot therapiedier, ikzelf volg de opleiding tot therapiedier begeleider. Een therapiedier zoekt contact met mensen om zich te laten aaien en knuffelen. Meer info over dit werkveld kan je lezen op americanzendogs.com.